Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

уторак, 1. новембар 2011.

Vežbanje u prirodi



Danas, kada većinu dana provodimo zatvoreni u četiri zida, često zaboravljamo na sve one prednosti koje nam priroda pruža.
Uz dosta mašte, možete napraviti savršen trening u prirodi kojim ćete ojačati svoje telo i sagoreti masne naslage. Istovremeno, uz ovakav trening se možete i opustiti, zaboraviti na sve probleme tokom dana i uživati na svežem vazduhu!

Prednosti vežbanja u prirodi:
ispunjava nas novom energijom potrebnom za svakodnevne napore.
promena okruženja nas dodatno motiviše za uživanje u treningu
ima sjajne efekte na naš kardiovaskularni sistem i disajne organe.
izbor aktivnosti za trening u prirodi je veoma velik, svako može pronaći nešto za sebe.
Uostalom, znate i sami: ukoliko nešto radite sa zadovoljstvom – i rezultati su sjajni!


Vežbajte sa dodacima

Svež vazduh, raznoliko okruženje i razni dodaci za vežbanje, razlozi su zbog kojih su treninzi u prirodi zabavni i dinamični.
Raznovrsnost vežbi je odgovara svima koji žele nešto više. Kada vežbate napolju, koristitite težinu tela za vežbe snage, uz raznovrsne trake, konopce za preskakanje i uz ono što nam sama priroda nudi: granje, kamenčiće itd. Na ovaj način, fizička aktivnost takođe može biti vrlo intenzivna i zahtevna.

Brzo hodanje umesto lagane šetnje

Hodanje je takođe vid vežbanja ukoliko odlučite da ubrzate tempo. U svakom slučaju, bolje je od izležavanja na krevetu, jer svež vazduh sjajno deluje na naše telo. Možete se opredeliti i za Nordijsko šetanje sa štapovima, koje je ,takođe, veoma efektno.

Trčanje u lepšem okruženju

Trčanje u parku ili šumi povećava nivo energije i poboljšava raspoloženje, mnogo više u odnosu na vežbanje u teretani.
Ukoliko želite da budete u formi, imate više energije i budete bolje raspoloženi, idite u prirodu. Šetnja i trčanje u prirodi su mnogo bolji načini da se preznojite od trčanja u zatvorenom prostoru, na pokretnoj traci.
Važno je da postepeno trčite i ne preopteretite sebe previše. Ukoliko imate i društvo za trčanje, ova aktivnost će Vam biti još prijatnija i zanimljivija.
Biće Vam lakše ako napravite plan treninga. Ispišite plan i postavite ga na neko vidljivo mesto gde će Vam uvek biti na oku i podsećati na Vaše planove i ciljeve. Idealno bi bilo da trčite barem 30 minuta bez pauze.
Budite strpljivi, imaćete i loše dane, ali oni obično brzo prođu i već prilikom sledećeg vežbanja osećaćete se još bolje.
Savet: pojedite krišku voća i pijte tečnosti sat vremena pre trčanja kako biste izbegli dehidraciju organizma.

Plivanje

Istina je da smo ograničeni vremenskim uslovima kada je plivanje u pitanju, kao i to da nam nisu svima jednako dostupni reka, jezero ili more, ali, kada Vam vreme i prilike to dozvoljavaju, uključite plivanje u svoj raspored vežbanja. Ono sagoreva veliki broj kalorija, a pri tom ne opterećuje zglobove i kičmu.

Joga i Pilates

Mogućnosti za vežbanje se ovde ne završavaju. Joga ili Pilates se takođe iz stana ili teretane mogu preneti u prirodno okruženje, ili se odlučite za badminton ili tenis tokom sunčanih dana. Oni zahtevaju neka osnovna poznavanja pravila igre, ali nikada nije kasno da naučite nešto novo.

Нема коментара:

Постави коментар