Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

уторак, 08. новембар 2011.

Čuvajte leđa
Zgibovi nisu odlična vežba samo za veće mišiće na rukama već i za jača leđa. Ipak, većina muškaraca ih izbegava, iz jednostavnog razloga: teški su. Kako je moguće bez prevelikog napora prebacivati bradu preko šipke, iznova i iznova. Samo postepeno i polako. Uradite zgibova najviše što možete. Počnite tako što ćete ispružiti ruke u širini ramena, sa dlanovima okrenutim ka sebi. Povucite se naviše dok ne prebacite bradu preko šipke i vratite se u početnu poziciju.

Ukoliko ne možete da uradite nijedan zgib, vaš cilj treba da bude postavljanje šipke veoma visoko. Radite na tome da svake nedelje uradite po jedan zgib više. Ako uspete da uradite pet, onda je vaš cilj deset zgibova do kraja pete nedelje. Kako da radite vežbe? Nije previše teško, ali je veoma važno da se odmorite bar tri minuta posle svakog seta. Radite po jedan set vežbi svake nedelje, a između serija se odmarajte dva dana. Izvedite najviše zgibova što možete, tj. onoliko koliko ste odredili u prvom koraku. Odmorite se, a zatim uradite još jedan set, ali za jedan zgib manje od maksimuma. Treći set izvedite za dva manje od vašeg maksimuma. Nije loše povremeno probati i obrnuti zgib, kada legnete i uhvatite se za šipku iznad glave. Ono što je važno jeste da vam telo bude pravo sa bradom koju privlačite grudima. Uradite jedan set od maksimalnog broja zgibova, drugi set za jedan manje, a treći set za dva manje od maksimuma.

Ovaj trening od petnaest minuta učiniće da imate šira leđa, jer zgibovi prvenstveno razvijaju najveći mišić na našim leđima, a dobićete i veće ruke, jer zgibovi traže više napora od naših bicepsa i manje opterećuju ramena od sklekova. I imajte na umu da sve treba da se radi bez bola! Ako se vaš trening bazira na benču, onda vam je vrlo važno da ispravite leđa pri zgibovima kako bi vas manje bolelo.

Нема коментара:

Постави коментар