Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

четвртак, 17. новембар 2011.

Fitnes za svaku krvnu grupu


U savremenom svetu briga za zdravlje na skali životnh vrednosti zauzma drugo mesto, odmah posle materjalnog statusa. Bavljenje sportom normalizuje razmenu materija, smanjuje lučenje hormona stresa produžava žvot. Neke naučne studije pokazale su da je vrstu sportske aktvnosti najbolje birat u zavsnosti od krvne grupe.


Nulta krvna grupa

Na aerobiku potrošite višak energije

Ukoliko imate ovu krvnu grupu, vi ste velik zagovornik fzčke aktvnosti, fitnesa i vežbi. Posedujete izraženu svest o svojm žvotnm ciljevma, volte sport, ne propuštate nijedan čas i trenrate do iznemoglosti. Nećete traćiti vreme na upoznavanje s nepoznatm ljudma na bazenu jer niste zbog toga došli.
Fizčki napor je veoma potreban vašem organzmu, jer u protvnom postajete potišteni i može se desiti da se ugojite. Pošto je za vas bitno da ste lider, trudite se da postgnete odgovarajuće rezultate volite da pobeđujete. Za vas su idealne vežbe koje se rade u grupi: aerobik, step-aerobik, vežbe za oblkovanje tela, ples, stočnjačke borlačke veštine i slično.

Krvna grupa A

Vozte bicikl, ali u društvu

Ako vašim venama teče krvna grupa A, leže vam timski sportovi. Odlčno se slažete s kolegama, umete da izgladte svaki sukob i nesporazum, ne navijate samo za sebe, već za druge. Vama ne odgovara da vežbate sami; pronaći ćete se u svakoj fizčkoj aktvnosti pod vođstvom trenera. Oslobodićete se stresa, steći ćete nove poznanke pronaći istomšljenke.
Posebno ćete biti stmulsani da istrajete u vežbama ako budete išli u sportsku salu zajedno s prjateljcom i kolegama. Ako krenete na vežbe sami, nećete dugo izdržat i brzo ćete odustati. Odgovaraju vam joga, , gmnastka, brzo hodanje, vožnja bickla, rolera klizanje.
Zaboravite sve sportove koj zahtevaju teške iscrpljujuće trennge, ulaganje velkog truda oštro suparništvo, jer to nije za vas.

Krvna grupa B

Osamite se vežbajte jogu

Ako imate ovu krvnu grupu, vi ste velk indvdualsta. U sportu, kao u žvotu, vi ste nepredvdlijv, ponašate se onako kako vama dune. Može se desiti da u presudnom trenutku podbacite i ostavte drugove na cedilu i da, naprotiv, spasite situacju onda kada na vas više niko ne računa. Jednostavno, vi ste osobenjaci samotnjaci.
Vama odgovaraju sportov u kojma možete da vežbate sami, ali i u grupi. Idealno bi bilo da kombinujete ova dva vida vežbanja. Na primer, da u grupi vežbate jogu da džograte sami.

Krvna grupa AB

Prija vam umereno trčanje

Imate krvnu grupu koju ma mali broj ljudi. Vi ste uravnotežen smiren, a vaše reakcje su pomalo usporene. Vama ne odgovaraju sportov koji zahtevaju brze reflekse munjevto reagovanje. Bez obzra na to, vi, kao svi predstavnici ove krvne grupe, mnogo se krećete, vodte računa o dobroj formi volite duge šetnje.
Nemojte se ogrančavati zidovima fitnes-kluba, jer će vam to brzo dosadti. Vežbajte na otvorenom, na svežem vazduhu. Prjaće vam trčanje, energične šetnje, vožnja bicikla rolera, klizanje skijanje. Možete da podnesete prlčno intenzvan napor, ali za vas nikako nje preterano zamaranje, već samo umerenost.

Нема коментара:

Постави коментар