Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

среда, 16. новембар 2011.

5 pravila da sagorite kalorije


1. 2000 koraka = 100 kalorija

Fitnes stručnjaci su otkrili da, ako pešačite 1,5 km zapravo pređete oko 2000 koraka, što je dovoljno da sagori 100 kalorija. Ovo je dobar razlog da što manje sedite na radnom mesto i postanete aktivniji. Izbegavajte liftove, umesto da telfonom javite kolegama u drugim kancelarijama vesti, idite do njih…
Postoji mongo načina kako da za vreme radnog vremena pređete ovih 2000 koraka. 

2. Velika lopta

Možete se osloboditi suvišnih kalorija i ako sedite – nabavite veliku lotpu za sedenje pomoću koje će Vaše telo moći da sagori i do 50 kalorija na sat – sedeći. Sve vreme morate održavati ravnotežu što pomaže da zategnete mišiće zadnjice, leđa i jedonstavno da segorite što više kalorija. 

3. Voda, voda, voda

Hidracija je neophodna da normalno funkcionisanje organizma, ali, takođe, potpomaže sagorevanju kalorija. Uzmite najmanje 8 čaša vode, koja bi trebalo da bude hladna – svaka ovakva čaša će pomoći da se oslobodite 25 kalorija. Telo će se pobrinuti da se hladna voda koju unesete ugreje, što znači da će sagpreti dodatne kalorije. 

4. Ugrejte se

Nakon hladnoće napolju, uđite u toplu prostoriju i popijte topao napitak. Recimo šolju toplog čaja, a preporučujemo crni ili zeleni ili kafu. Istraživanja su pokazala da 3 šolje zelenog čaja omogućava da se oslobodite 76 do 108 kalorija, istovremeno će Vas zagrejati i pomoći da se bolje skoncentrišete na posao. 

5. Ne stojte mirno

Nikada nemojte biti potpuno mirni dok ste na poslu:
  • Pomerajte stopala gore dole dok sedite za stolom,
  • Šetajte po kancelariji dok telefonirate,
  • Dižite kolena dok sedite,
  • Uradite nekoliko čučnjeva,
  • Pustite svoju omiljenu muziku i protresite ramena,
  • Donesite vijaču i preskočite na pauzi nekoliko puta
  • Ovo će vam ubrzati cirkulaciju, a takođe ćete i sagoreti više od 100 kalorija tokom radnog vremena. 

Нема коментара:

Постави коментар