Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

понедељак, 21. новембар 2011.

Najbolji fitnes saveti profesionalnih sportista


Nemate motivaciju da vežbate?
Zamislite da je to vaš posao i poslušajte savete profesionalnih sportista.




TRENIRAJTE SA PRIJATELJIMA 
Vežbanje sa prijateljem učiniće vaš trening zabavnijim i motivisati vas da više vežbate. Posle treninga možete da popijete kafu i proćaskate.

VODITE DNEVNIK 
Ne možete da se setite koliko vežbi ste uradili na prethodnom treningu? Kupite jednu svesku u kojoj ćete voditi evidenciju koliko ste i kakvih vežbi odradili. Dobra organizacija je prvi uslov za efikasnost.

NAPRAVITE RASPORED 
Iako vežbanje nije deo vašeg posla, ne znači da ne bi trebalo da ga uvrstite u raspored svojih aktivnosti. Ako trening zavedete u planer kao bilo koji važan sastanak manje su šanse da ćete ga propustiti ili odložiti.

ISKORISTITE SVAKI MOMENAT 
Samo zato što ste uzeli slobodan dan ne znači da bi trebalo da sedite na kauču naredna 24 sata. Prošetajte, igrajte se sa decom ili idite na ples.

NE ZABORAVITE CILJ 
Pronađite vašu zlatnu medalju, cilj kojem ćete težiti. Da li je to veća kondicija, bolje zdravlje ili koji kilogram manje, nije važno, sve dok vi tome stremite.

PRONAĐITE PRAVI TRENING 
Svaki trenig, koliko god blesavo izgleda sve dok je bezbedan, može da vam pomogne da ostanete u formi. Ako niste ljubitelj teretane pronađite sport koji vama odgovara i vežbanje vam nikad neće biti dosadno.

UZIMAJTE VITAMINE I DOVOLJNO TEČNOSTI 
Hrana koju jedemo ne sadrži uvek količinu vitamina koja je potrebna našem organizmu. Zbog toga bi bilo poželjno da uzimate vitamin C, kalcijum ili riblje ulje. Kada vežbate ne zaboravite da pijete dovoljno vode.

Нема коментара:

Постави коментар