Dobrodošli na blog efitnes


Počni da živiš zdravo! Budi FIT!

среда, 9. новембар 2011.

Anticelulit dijeta




Iako nije u potpunosti poznato zašto žene imaju celulit postoji veći broj načina i anticelulit proizvoda koji pomažu u njegovom uklanjanju. Lekari veruju da na stvaranje celulita utiče kombinacija faktora kao što su način života, genetika, nivo hormona kao i dijeta odnosno način ishrane.

Anticelulit dijeta treba biti u skladu sa energetskim potrebama a ključnu ulogu ima izbor prehrambenih namirnica i njihova priperma. Najbolje dijete protiv celulita bi se zasnivala na svežem voću i povrću poput korenastog povrća koji sadrže minerale koji pomažu u čišćenju organizma. Takođe, voće i povrće sadrže antioksindanse koji umanjuju negativne efekte slobodnih radikala koji se stvaraju konzumiranjem alkohola i cigareta. Anticelulit dijetu je dobro kombinovati sa drugima metodima za borbu protiv celulita poput anticelulit masaže i krema protiv celulita.

Namirnice koje se preporučju su voće poput jabuke, pomorandže, maline, kupine, višnje, jagode i povrće poput spanaća, paradajza, šargarepe... Namirnice koje treba izbegavatu pri ovakvoj dijeti su različite grickalice i jaka i začinjena hrana poput kobasice i slanine. Treba izbegavati i veliki unos kafe i gaziranih pića a posebno veću količinu alkohola jer on dehidrira telo. Treba  unositi veće količine vode.

2 коментара:

  1. Jako je tesko resiti ga se.
    Ja se jako zdravo hranim, pijem dosta vode, ne jedem slatkise, ne jedem slano,slatko...redovno treniram svaki dan i opet pomalo imam celulit.

    Treba biti uporan ali jako je tesko resiti ga se :)

    ОдговориИзбриши